Wattkastin Liha

Lähituotettua luonnonlaidunlihaa

Nystu Gård Logo Wattkast Korpo
Wattkastin-lihaa - Saariston yrteillä kasvanutta lihaa.

Herkullista luonnonlaidunlihaa puhtaan saariston luonnonlaitumilta. Eläimet laiduntavat vapaasti kesäkaudella. Ne syövät luonnonyrttejä ja tuoretta ruohoa ja pitävät pensaat, risut ja kaislikot kurissa. Tämä tuottaa hyvää lihaa johon kaikki maut ovat hiljalleen kypsyneet.

Wattkastin liha myy naudanlihaa ympäri vuoden ja kausittain myös lampaanlihaa. Valikoimaa grillaukseen ja hitaaseen kypsentämiseen. Lihaa voi ostaa isommissa erissä tai yksitellen. Liha pakastetaan parhaan mahdollisen säilyvyyden varmistamiseksi. Liha tuotetaan pienimuotoisesti paikallisissa teurastamoissa ja leikkaamoissa.

Wattkastin liha sijaitsee Nystun tilalla Wattkastissa Korpossa. Olemme kolmas sukupolvi, joka työskentelee tilalla vuoden 1936 uusjaon jälkeen. Tilalla on aina pidetty lehmiä, ensin lypsylehmiä ja 1970-luvulta lähtien lihakarjaa. Tilalla on aiemmin viljelty sokerijuurikasta, varhaisperunoita, avomaankurkkua ja sipulia. Nykyään meillä on emolehmä- ja lammastuotantoa. Naudan- ja lampaanlihan suoramyyntiä on harjoitettu tilalla vuodesta 2007 lähtien. Tilalla viljellään pääasiassa heinää ja viljaa karjalle. Tila on erikoistunut luonnonlaiduntamiseen. Metsä- ja niittylaitumemme ovat hyvin vanhoja, 1700-luvulta peräisin. Luonnonlaitumilla laiduntamalla säilytetään monia harvinaisia ja uhanalaisia kasveja ja eläimiä - tämä on meidän panoksemme avoimeen kulttuurimaisemaan.

Jos haluat tilata lihaa tai on muita kysymyksiä, ota yhteyttä. Juhannuksesta heinäkuun loppuun tilamyymälä on avoinna perjantaisin klo 14-16. Muina aikoina sopimuksen mukaan.
A young cow in a field in summer
Three sheep coming out from the forest